Matematik

Potensfunktioner

14. januar 2017 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løses opgave d? ;-)

Tak på forhånd.


Svar #1
14. januar 2017 af Liselotteeee (Slettet)

Altså er det rigtigt hvis man bruger denne formel; (k-1)*100%


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2017 af peter lind


Svar #3
14. januar 2017 af Liselotteeee (Slettet)

min foreskrift er l(t):=1.23027*t^(0.654787)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2017 af peter lind

Du har en formel af formen y =b*xa.  hvis ry er andelen  y vokser med og rx er andelen x vokser med skal du løse ligningen y(1+ry) = b*xa*(1+rx)a


Svar #5
14. januar 2017 af Liselotteeee (Slettet)

Hvordan løser jeg den?

Er det forkert hvis jeg bruger den anden formel altså (k-1)*100% og derefter (k^(a)-1)*100%?

Får man ikke samme resultat??


Svar #6
14. januar 2017 af Liselotteeee (Slettet)

Jeg får opgave d til at være ca. 6% og opgave e til 16% 

Hvad får du det til?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2017 af peter lind

Hvad er k ? Det ser ikke rigtigt ud


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2017 af mathon

d)

                         1+p_y\cdot 10^{-2}=\left (1+p_x\cdot 10^{-2}\right )^a

                         1+p_y\cdot 10^{-2}=\left (1+10\cdot 10^{-2}\right )^a

                         1+p_y\cdot 10^{-2}=1{,}10^a

                         p_y\cdot 10^{-2}=1{,}10^a-1

                         \mathbf{\color{Red} p_y=\left (1{,}10^{\, a}-1 \right )\cdot 10^2}

                        

                        


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2017 af mathon

e)

                         1+p_x\cdot 10^{-2}=\left (1+p_y\cdot 10^{-2}\right )^{\frac{1}{a}}

                         1+p_x\cdot 10^{-2}=\left (1+25\cdot 10^{-2}\right )^{\frac{1}{a}}

                         1+p_x\cdot 10^{-2}=1{,}25^{\frac{1}{a}}

                         p_x\cdot 10^{-2}=1{,}25^{\frac{1}{a}}-1

                         \mathbf{\color{Red} p_x=\left (1{,}25^{\frac{1}{a}}-1 \right )\cdot 10^2}


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. januar 2017 af mathon

specifikt:
                          a=0{,}654787                    


Svar #11
15. januar 2017 af Liselotteeee (Slettet)

kan du godt forklare hvorfor du gør som du gør? 

Trin for trin eventuelt?;/


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.