Matematik

differentialkvotient?

15. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

bestem differentialkvotienterne f´(x) af

a) 2xe^x

b) x^3 ln(x)

c) ln(2x^2 +1)

d) e^5x

e) √(e^x +3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af mathon

a) og b)
          Brug reglen for differentiation af et produkt .

c), d) og e)
          Brug reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2017 af mathon

a)
           \left ( 2x\cdot e^x\right ) {}'=\left (2x \right ){}'\cdot e^x+\left ( 2x \right )\cdot \left ( e^x \right ){}'=

                                 2e^x+2x\cdot e^x=2e^x(1+x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af mathon

c)
           \left (\ln(2x^2+1)\right) {}'=\ln{ }'(2x^2+1)\cdot \left (2x^2+1 \right ){}'=
                                 \frac{1}{2x^2+1}\cdot 4x=\frac{4x}{2x^2+1}


Svar #4
15. januar 2017 af soer381k

tak mathon


Skriv et svar til: differentialkvotient?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.