Matematik

logaritmer

17. januar 2017 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke opgave 2 og 3 ?

i opgave 2 får jeg det til :

7 = (2/3)log (x/104.8

Via solve får jeg det til 1.995

Er det rigtigt udregnet? Jeg må gerne bruge hjælpemidler.

Hvordan kan jeg ellers udregne det?

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af peter lind

 Hold dig til din oprindelige tråd

En hurtig test viser at det ikke er rigtig. Hvis du har brugt solve har du formentlig lavet en tastefejl.

Gang ligningen med 3/2

Brug at den inverse til log er titalspotens funktionen


Svar #2
18. januar 2017 af seriøs (Slettet)

Du skriver: Gang ligningen med 3/2, men i opgaven står der 2/3.

Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor det er forkert udregnet?
 

7 = (2/3)log (x/104.8) 

Jeg skriver det i solve, og jeg får 1,995


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2017 af peter lind

Ganger du med 3/2 får du

Log(x/104,8) = 10,5 og dermed

x/104,8 = 1010,5

Jeg aner ikke hvad du har gjort, så kan ikke vide hvad du har gjort forkert. Hvis x = 1,995 er x/104,8< 1 og logaritmefunktionen bliver negativ


Svar #4
19. januar 2017 af seriøs (Slettet)

Mit spørgsmål er : Hvorfor ganger du med 3/2, når der i opgaven står 2/3.

Jeg skal vel gange med 2/3 og ikke 3/2? Kan du forklare mig det :(


I opgave 3: Skal jeg indsætte R=(5 + 1) i funktionen eller hvordan ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2017 af peter lind

Fordi (2/3)*(3/2) = 1 og derved får isoleret logaritmefunktionen. Du kan se nærmere på din anden tråd om samme emne.

Du kan gøre et af to

et:

Indsæt R = 5 i formlen og kald den tilsvarende energi E1

Indsæt R = 6 i formlen og kald den tilsvarende energi  E2

Træk de to resultater fra hinanden og brug regnereglerne for logaritmefunktionerne til at reducere

Metode 2. i metode 1 Erstat de 5 med R og de 6 med R+1 ellers er de ens


Svar #6
20. januar 2017 af seriøs (Slettet)

x/104,8 = 1010,5

(x/104,8) * 104,8 = 1010,5 * 104,8

x = 1,995

Nu får jeg stadig samme resultat :O ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2017 af SuneChr

\frac{2}{3}\log \frac{x}{10^{4,8}}=7
log \frac{x}{10^{4,8}}=\frac{3}{2}\cdot 7
\log x-\log 10^{4,8}=\frac{21}{2}
\log x=\frac{21}{2}+4,8
\log x=15,3
x=10^{15,3} \; \; \: \: \approx 1,995262\cdot10 ^{15}


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2017 af peter lind

#6 1010,5'104,8 = 1010,5+4,8 = 1015,3


Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.