Matematik

Andengradsfunktioner

25. januar 2017 af Tobias2807 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, 

Jeg forstår slet ikke denne opgave, nogle som kan hjælpe mig på vej? 

Givet en prisfunktion p(x) = -0,25x + 20

 Har vi fundet vores omsætningsfunktion 

R(x) = p(x) * x
R(x) = (-0,25x + 20) * x
R(x) = -0,25x^2 + 20x

a) Bestem det interval, for hvilket omsætningen er positiv (R(x) > 0)

b) Bestem x-værdien til toppunktet

c) Bestem den største omsætning

d) Indsæt x-værdierne fra opgave a og b, og indsæt dem i prisfunktionen p(x). Konkludér på resultaterne så godt som muligt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2017 af peter lind

a) Løs ligninen R(x) = 0. Rødderne er de steder hvor funktionen skifter fortegn

b) Det er midt mellem rødderne

c) indsæt rultatet fra b i R(x)


Svar #2
25. januar 2017 af Tobias2807 (Slettet)

Hey, forstår ikke helt hvad du mener med, at jeg skal løse ligningen R(x)=0? og at det er midt mellem rødderne


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2017 af peter lind

Find de x som gør R(x) = 0. Der findes en løsningsmetode for 2. gradsligninger i din bog og formelsamling som du kan bruge. Her er det dog nemmere at bruge nulpunktsreglen på dit udtryk R(x) = (-0,25x + 20) * x, Hvis et produkt er 0 er mindst en af  rødderne 0.

Hva forstår du ikke med midt mellem rødderne ?  det er det tal hvor afstanden til hver af rødderne er lige torse


Skriv et svar til: Andengradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.