Matematik

Hjælp!

26. januar 2017 af anonym005 - Niveau: C-niveau

Nogle lige store glaskugler sættesned i et højt glas med vand og man aflæser rumfanget på glasset. Nogle af resultaterne står i en tabel.

 Antal kugler i måleglasset    I       2       I         6        I

Aflæst rumfang                     I       17      I        23      I

Det aflæste rumfang kan beskrives med sammenhængen

y=a*x+b

hvor y er det aflæste rumfang og x er antallet af kugler i glasset

a) bestem tallene a og b

b) hvad er rumfanget af én kugle, og hvor meget vand er der i måleglasset. Hvor mange kugler er det er glasset når rumfanget er 20cm^3


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2017 af LeonhardEuler

Benyt topunktsformlen for lineære modeller.

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2017 af SuneChr

a) Løs de to ligninger med de to ubekendte, a og b
b) Der lægges 4 kugler oveni, og rumfanget stiger fra 17 til 23
    Med 0 kugler i glasset er rumfanget  y = a·0 + b
    Løs til sidst
    20 = ax + b


Svar #3
28. januar 2017 af anonym005

Men hvordan ved jeg så hvor meget vand der er i glasset?


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.