Tysk

verber

15. februar 2017 af Tohau (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, hvordan bliver en sætning opstillet når der skal være tre verber i tysk? Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2017 af Tyskfødt (Slettet)

Samme fremgangsmåde som på dansk - vil jeg mene.

Jeg gik hjem, lagde mig i sengen og faldt omgående i søvn

Ich ging nach Hause, legte mich ins Bett und schlief sofort ein


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2017 af Tobias2807 (Slettet)

Du skal bare have i tankerne, at alt det, du kan sætte 'at' foran er et verbum, og ligeledes på tysk 'zu'. Du skal bare tage det i den ubøjede tilstand, og derefter kan du bøje det eksempler

Zu schalfen = at sove

Zu laufen    = at løbe

Zu gehen   = at gå 

__ 

Når du i en sætning kan sige 'zu' foran et verbum, skal verbumet altid til sidst (og zu skal med til sidst, hvis det er en del af sætningen), og skal altid ende på -en. Det kaldes infinitiv.


Skriv et svar til: verber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.