Matematik

En funktion F er givet ved

21. februar 2017 af anonymosi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Har lidt problemer med matematikken... 

En funktion er givet ved f(x)=3x^2-6x+1

Grafen f er en parabel. 

Bestem kordinatsættet til parablens toppunkt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2017 af mathon

        f(x)=3x^2+(-6)x+1

        a=3
        b=(-6)
        c=1

                      Toppunkt:
                                         T=\left ( x_T\, ;y_T \right )=\left ( \tfrac{-b}{2a}\, ;c-a\cdot {x_T}^2 \right )

                                         T=\left ( \tfrac{-(-6)}{2\cdot 3}\, ;c-a\cdot {x_T}^2 \right )

                                         T=\left ( 1\, ;1-3\cdot 1^2 \right )

                                         T=\left ( 1\, ;-2 \right )


Skriv et svar til: En funktion F er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.