Matematik

Logaritme

02. marts 2017 af Eilama1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave... Er helt lost, og ved ikke hvor jeg skal starte:(((

En jernklods opvarmes og afkøles derefter af luften. Afkølingen kan beskrives ved funktionen 

[a(t) = 20 + 880 * 0,95^t, t > 0,

hvor afkølingen påbegyndes til t = 0, og a(t) er klodsens temperatur, målt i grader, til tiden t.

Hvilken temperatur blev jernklodsen opvarmet til?
Til hvilket tidspunkt er jernklodsens temperatur 200 grader
Hvilken temperatur har luften, hvor klodsen afkøles?
Hvilken temperatur nærmer klodsen sig, når tiden går?

Får jernklodsen (teoretisk) nogensinde en temperatur på 20 grader  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2017 af peter lind

Find a(0)

Løs ligningen a(t) = 200

Find lim a(t) for t->∞


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.