Matematik

Bestem y udtrykt ved x

05. marts 2017 af mariadaniel (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej alle
Sidder med en veninde som troede hun kunne finde ud af opgaven, men desværre ikke kan alligevel, jeg er helt på bar bund om hvad jeg skal, er der nogle der kan hjælpe? Opgaven er vedhæftet
Vedhæftet fil: IMG_4609.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:1742071.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2017 af mette48 (Slettet)

Omkreds (begynder ved øverste venstre hjørne)

2x+y+2√2x+y=50

2y+2x(1+√2)=50 trækker (1+√2)x fra på begge sider og deler med 2

y=25-(1+√2)x


Svar #3
05. marts 2017 af mariadaniel (Slettet)

Er det ikke mit eget mit eget billede du har lagt op eller overser jeg noget? :)

Svar #4
05. marts 2017 af mariadaniel (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvorfor du sætter tallene ind som du gør og hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2017 af Soeffi

#4 

Omkredsen er 2x + y + x√2 + x√2 + y = 2x + 2x√2 + 2y = 2x(1 + √2) + 2y.

At omkredsen er 50 medfører, at 2x(1 + √2) + 2y = 50, hvilket gør, at y kan udtrykkes ved hjælp af x og nogle tal: 2x(1 + √2) + 2y = 50 ⇒ 2y = 50 - 2x(1 + √2) ⇒ y = 25 - x(1 + √2). 

Dette udtryk for y kan nu sættes ind i udtrykket for arealet: 2·x·y - 0,5·(2·x)·x = 2·x·y - x2 = 2·x·(25 - x(1 + √2)) - x2 = 50·x - x2·(3 + 2√2).


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2019 af ichiru (Slettet)

hvordan for man rykket parentesen uden at det er bliver til minus??  2x(1 + √2) + 2y = 50 ⇒ 2y = 50 - 2x(1 + √2) 


Skriv et svar til: Bestem y udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.