Matematik

parantes opløftet i eksponent

16. marts 2017 af jcmatematikA - Niveau: C-niveau

Ganske simpelt spørgsmål;

gælder \left ( a*b \right )^{^{n}} = a^{n}*b^{n} også når der er tale om  \left ( a+el.-b \right )^{^{n}} = a^{n}+el.-b^{n}

Beklager skrivemåden :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2017 af mathon

Nej
                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left (a +b \right )^n=\binom{n}{0}\cdot a^{n-0}b^0+\binom{n}{1}\cdot a^{n-1}b^1+\binom{n}{2}\cdot a^{n-2}b^2+...+\binom{n}{n-(n-1)}\cdot a^{n-(n-1)}b^{n-1}+\binom{n}{n}\cdot a^{n-n}b^n


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Nej, du kan se det af kvadratsætingen (a+b)2 = a2 + 2ab + b2.

a+b kaldes et binomium. De parenteser, der er brugt i #1, kaldes binomialkoefficienter.


Skriv et svar til: parantes opløftet i eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.