Matematik

(6x + 2y - 8x) - (2y + 3x) =

16. marts 2017 af falloutyogi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår det ikke... Hver gang tænker jeg at svaret er bare x. Selvfølgelig laver jeg noget forkert, fordi der er parentese.

(6x + 2y - 8x) - (2y + 3x) =

Hvordan?? Hjælp mig D: Der er ikke noget i min bog.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2017 af OnceUponATime (Slettet)

Det er en ligning med to ubekendte.

Så først isolerer du x, og bestemmer denne. Den får måske en værdi der hedder 5+y.

Herefter isolerer du y i samme ligning (den du har opskrevet i titlen), og på x's plads indsætter du værdien for x (som feks. var 5+y).

Herved bestemmer du et tal for y. F.eks. 8

Du indsætter nu værdien for y som er et tal, i ligningen du har opskrevet, og isolerer endnu engang x. Nu har du bestemt en værdi for x. F.eks. 5

Nu kan du konkludere, at x=5 og y=8. Det er selvopfundne tal, har ikke regnet opgaven ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2017 af peter lind

#0 Du har ret. Det bliver x


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2017 af mathon

             \left (6x+2y-8x \right )\; \; \; \; -\; \; \; \; \left ( 2y+3x \right )

             -2x+2y \; \; \; \; \; \; \; \; -2y-3x

             -2x+2y -2y-3x=-5x


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

#1 Det er ikke en ligning, men et udtryk, der skal reduceres.

#0. Når du opløser den sidste parentes, skulle du gerne få -2y - 3x, der sammen med de -2x fra første parentes giver -5x.


Skriv et svar til: (6x + 2y - 8x) - (2y + 3x) =

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.