Matematik

Stamfunktion og ubestemt integral

18. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved  f(x)=\frac{\mathrm{3} }{\mathrm{} x}+4

Bestem den stamfunktion til f, som går igennem punktet 1;1

Jeg er nået så lagt: F(x)=\int \left ( \frac{3}{x} +4\right )dx=

Hvordan kommer jeg videre her fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2017 af peter lind

En stamfunktion til 1/x er ln(x)

En stamfnktion til 4 er 4x


Svar #2
18. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

F(x)=\int \left ( \frac{3}{x} +4\right )dx= ln(x)+4x+k

Så videre skulle der stå det der?

og nu skal jeg sætte 1;1 ind på x og y's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2017 af StoreNord

3ln(x)+4x+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2017 af peter lind

Hvorfor skal du sætte 1;1( hvad er det ?) ind på x og y's plads


Svar #5
18. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

det er punktet grafen skal gå igennem


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2017 af StoreNord

#2         Ja.  Hvad får du så k til?


Svar #7
18. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

-3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2017 af StoreNord

Just præcis.             Hvilket man jo nemt kan checke.          :)


Svar #9
18. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

ved at sætte -3 ind på k's plads ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. marts 2017 af StoreNord

Ja, og finde F(1).   Den sku jo gerne være  1.


Svar #11
18. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

Taaak :)


Skriv et svar til: Stamfunktion og ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.