Matematik

hyperbolsk paraboloide

26. marts 2017 af densødepigee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej igen. Ja, jeg fatter overhovedet ikke denne ligning/emnet så en der kan hjælpe med følgende opgaver:

Dette omhandler hyperbolsk paraboloide og opgaverne lyder: 

e) Vis at skæring med x=konstant giver parabeler (isoler z og sammenlign med ligning for ligefrem proportionalitet)

f) vis at skæring med y=konstant giver parabeler (isoler y og sammenlign med ligning for ligefrem proportionalitet)

Ville virkelig være en stor hjælp hvis nogen ville hjælpe, da vi er i knibe med afleveringsfristen!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af fosfor (Slettet)

e)
x²/a² – y²/b² = z/c
cx²/a² – cy²/b² = z , (gang med c)
dvs:
z = A y2 + C, hvor A = -c/b2 og C = cx²/a²
som er en andengradsligning i y/z-planet, hvis kurver er parabler.


Svar #2
26. marts 2017 af densødepigee (Slettet)

Tusind tak!! Kan du også finde ud af f? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Det er copy paste, A og C skifter dog fortegn og der er tale om x/z-planet.


Svar #4
26. marts 2017 af densødepigee (Slettet)

f)
x²/a² – y²/b² = z/c
cx²/a² – cy²/b² = y , (gang med c)
dvs:
z = -A y2 - C, hvor -A = -c/b2 og -C = cx²/a²

Så det kommer til at se sådan her ud eller hvad? 
 


Skriv et svar til: hyperbolsk paraboloide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.