Matematik

hjælp med polynomier

26. marts 2017 af ejmeddig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, nogle som kan hjælpe mig, med at finde forskriften for toppunktet (2, -2), der går gennem origo? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af fosfor (Slettet)

c = 0 når den går gennem origo, da f(0) = a*02 + b*0 + c = c = 0

Endvidere:
f(2) = 4a + 2b = -2

1 ligning med to ubekendte har uendelig mange løsninger. Udtryk f.eks. a ved b:

a = (-2 - 2b)/4


Svar #2
26. marts 2017 af ejmeddig (Slettet)

tusind tak <3


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2017 af SuneChr

# 0
Undskyld, - men jeg forstår ikke formuleringen.
Skal man finde forskriften for en 2.gr.s.funktion, for hvilke det gælder, at grafen går gennem (0 ; 0) ,
og at grafen har sit toppunkt i (2 ; - 2) ?
I givet fald er der netop én parabel, som opfylder begge betingelser, og hvis forskrift er:
          y = 1/2(x - 2)2 - 2
 


Skriv et svar til: hjælp med polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.