Matematik

Bestemme y som funktion af x

11. april 2017 af taulov240 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har fået en opgave om nedbøjning af bjælker, og jeg er kørt lidt død her. håber i kan hjælpe  

Nedbøjningen y i afstanden x, kan bestemme i følgende formel 

y''=(F*x)/(2*E*I)

F, E og I er alle konstanter.

opgaven lyder på, at jeg skal bestemme nedbøjningen y som funktion af x. 

Min første tanke var derfor at dobbeltintegrere funktionen så jeg fik y, men det giver bare 0. Håber at i vil hjælpe mig  


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2017 af Number42 (Slettet)

Samler du alle konstanterne i en så er y''= a x hvor a = F/(2E I)

Integreres a x fås y'=1/2a x^2 +C1

Som så integreres igen til y = 1/6 a x^3 +C1 x +C2

Du skal vide noget mere for at finde C1 og C2.


Svar #2
11. april 2017 af taulov240 (Slettet)

Så hvis jeg nu fik opgivet F, E og I, ville jeg kunne regne F/2EI og sætte den ind som a. Med hensyn til C1 og C2, er vi så ikke ude i noget differntialligning.

og mange tak for svaret :) meget brugbart 

  


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2017 af Number42 (Slettet)

Nej du behøver nogle grænsebetingelser fx hvad er y for x=0 og hvad er y' etc

Skriv et svar til: Bestemme y som funktion af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.