Matematik

Integraleregning

11. april 2017 af randomdude11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der vil hjælpe med at sige om jeg har besvaret nedestådende opgave korrekt:

"Find den stamfunktion til funktionen f(x)=3x^(2)+4, der har en graf som går gennem punktet (1,8)"

F(x)=∫(3x^(2)+4,x)=x^(3)+4x+k
Vi isolerer k
1^(3)+4*3+k=8
13+k=8
13-8=k
k=5 
stamfunktionen der går gennem punktet (1,8): F(x)=x^(3)+4x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2017 af SuneChr

F(1) = 8
13 + 4·1 + k = 8
k = ......


Svar #2
11. april 2017 af randomdude11 (Slettet)

betyder 

"k=....." at jeg ikke skal isolere k men blot opskrive "1^(3)+4*3+k=8". I så fald hvad skal jeg skrive til opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2017 af SuneChr

13 + 4·1 + k = 8    ⇔
                 k = 3


Svar #4
11. april 2017 af randomdude11 (Slettet)

#3

13 + 4·1 + k = 8    ⇔
                 k = 3

løsningen er F(x)=x^(3)+4x+3?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. april 2017 af SuneChr

Ja, løsningen er
F(x) = x3 + 4x + 3
Derved er
F(1) = 8


Skriv et svar til: Integraleregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.