Kemi

Co2 udledning

12. april 2017 af Keminybegynder (Slettet) - Niveau: C-niveau

En bil kører 20 km. pr liter benzin (heptan). En liter benzin vejer 700 g. Bilens ejer kører hver dag 90 km til og fra arbejde. Hvor mange gram CO2 udleder bilen hver dag? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2017 af janhaa

Very fast:

C7H16 + 11O2 => 8H2O + 7CO2

(90 km)/(20 km/L) = 4,5 L

density(B) = 700 g/L = m/V

m(B) = (700 g/L)*4,5 L =3150 g C7H16 => n = 31,5 mol

=> 220,5 mol CO2

m(CO2) = 9702 g

(maybe wrong)


Skriv et svar til: Co2 udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.