Matematik

Førsteordens differentialligning

14. april 2017 af iiiAmBryan (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Jeg sidder lidt fast i opgave a og jeg har desværre ikke adgang til Maple siden jeg er på ferie. Er der nogen der kan hjælp mig med opgaven og eventuelt fortælle mig hvordan opgaven kan løses uden Maple. Tusind tak på forhånd.
Vedhæftet fil: F17uge11A.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2017 af StoreNord

Måske kan du bruge denne her:

http://www.maplesoft.com/products/maple/Mapleplayer/


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2017 af hesch (Slettet)

Alternativt løses opgaven eksakt ved at lave sit eget simuleringsprogram, uden at skulle variere n i et n'te ordens Taylor polynomium:

- Vælg et Δt, fx = 1 ms.
- ΔE = P * Δt - strålevarmeenergi - varmeledningsenergi
- ΔT = ΔE / c
- osv.

Men det kræver selvfølgeligt at du har en compiler med på ferie, og lidt programmeringserfaring.

Foretag simulering gennem 3600000 tidsstep, svarende til simulering af en time, det klarer din computer på 10 sek. altså hvis du ikke benytter Excel. Husk at regne i højpræcisions talformat for at mindske akkumulerede afrundingsfejl.


Skriv et svar til: Førsteordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.