Matematik

Hjælp integralregning

01. maj 2017 af densødepigee (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion er givet ved f(x)=4-3x^2

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f hvis graf går gennem punktet p(2,5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af PeterValberg

Det ubestemte integral

F(x) = ∫f(x)dx = ∫(-3x2 + 4)dx = -x3 + 4x + k

Den løsning, der går gennem P(2, 5):

F(x) = -x3 + 4x + k     (punktet indsættes)
5 = -23 + 4·2 + k        (k bestemmes)
k = 5

Du har således, at den stamfunktion,
hvis graf går gennem P(2,5) er:

F(x) = -x3 + 4x + 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.