Matematik

Anlægning af en terrasse

15. maj 2017 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Lucas skal hjælpe sin far med at anlægge en terrasse med fliser og terrassen skal have en form som er rektangel. Den skal være 6,30 m lang og 4,20 bred.

Først skal jeg bevise at den er 26,5 m2 lang. så når man ganger 6,30 med 4,20 er det 26,46(26,5)

Under fliserne skal der ligge et lag grus på 15 cm. Lucas og hans far vil købe gruset i sække, som hver rummer 0,5 m3

Hvormange sække med grus skal Lucas og hans Far købe?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2017 af stin5875

Kan se du allerede har lagt spørgsmålet op https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1756608

Du skal først finde hvor stort et lag grus der skal ligge under fliseren, og det er ikke 15 cm

Som AJNEE skriver så skal du gange arealet af fliseområdet med 0,15 m (de 15 cm omregnet til m)

?Det resultat du får skal deles ud på 0,5 m^3 (sækkene)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2017 af Soeffi

#0 Prøv evt.: antal sække = x. Rumfang af grus = (6,30 m) · (4,20 m) · (0,15 m) = (6,30 · 4,20 · 0,15) m3. Der gælder ligningen:

(x · 0,5) m3 = (6,30 · 4,20 · 0,15) m3 ⇒ 

x · 0,5 = (6,30 · 4,20 · 0,15) ⇒ 

x = (6,30 · 4,20 · 0,15)/ 0,5 ...


Svar #3
15. maj 2017 af BSth10 (Slettet)

hvor kommer 0,15 fra??


Skriv et svar til: Anlægning af en terrasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.