Biologi

PBS-Ca buffer

21. maj 2017 af glendorf91 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :) 

Jeg håber i kan hjælpe mig, vi skal lave en PBS-Ca buffer. Vi har lavet 3 opløsninger indtil videre men de viste sig alle at være for svært opløselige. Så vi er lidt på herrens mark .. Efter de 3 opløsninger var lavet kommer vores vejleder og fortæller os at der skal være 5mM Ca i opløsningen, det er her vores problem kommer. Det skal siges at vi bruger natrium i opløsningen istedet for kalium, da vi mistænker kaliumen for at det er den der udfældes i opløsningerne. 

Der skal laves 2 L. Vores regnestykke ser således ud:

K2HPO4

7,8 g / 228,23 g/mol = 0,0341760505 mol 

K2HPO4n * N2HPO4M = N2HPO4m 

0,0341760505 mol * 358,14 g/mol = 12,24 g 

KH2PO4

2,0 g / 136,09 g/mol = 0,014696157 mol 

KH2PO4n * NH2PO4M = NH2PO4m

0,014696157 mol * 156,02 g/mol = 2,29 g 

CaCl2, 6H2O

1,49 g / 219,09 g/mol = 0,006800858 mol 

CaCl2, 2 H2O

0,006800858 mol * 147,02 g/mol = 0,9998 g 

Vores vejleder fortalte at denne opløsning var beregnet til ca. 3,5 mM Ca hvilket vi slet ikke kan få det til!? Hva siger i?


Svar #1
21. maj 2017 af glendorf91

 

Skriv et svar til: PBS-Ca buffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.