Matematik

andengradspolynomiet

06. juni 2017 af KNKKB (Slettet) - Niveau: A-niveau

En parabel er givet ved

y -x^2-+4x-7,

og en ret linje er givet ved

y -4x+ 3.

a) Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2017 af PeterValberg

Sætter de to forskrifter lig hinanden:

-x^2+4x-7=-4x+3

og løser mht. x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2017 af mathon

skal dit minus forstås som et lighedstegn?

og hvad menes med …-+4x…


Svar #3
06. juni 2017 af KNKKB (Slettet)

der menes y=-4+3


Svar #4
06. juni 2017 af KNKKB (Slettet)

det jeg har forsøgt mig med at gøre er at sætte de to lig med hinanden først. så ser det sådan her ud:

-x2+4x -7 = -4x+3

så har jeg prøvet på at sætte det hele lig med 0.

-x2+ 4x -7 +4x = -4x + 3 + 4x

-x2 -7 = 3

-x2 - 7 -3 = 3 - 3

-x -4 =0 

er det helt forkert? og hvordan  kommer jeg så videre herfra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juni 2017 af mathon

                -x2+4x -7 = -4x+3

                 \small 0=x^2-8x+10

                \small x^2-8x+10=0

                \small x=4\mp \sqrt{4^2-10}

                \small x=\left\{\begin{matrix} 4-\sqrt{6}\\ 4+\sqrt{6} \end{matrix}\right.


Svar #6
07. juni 2017 af KNKKB (Slettet)

 x = 1,5 og 6.4.

hvordan bruger jeg hele det ovenstående regnestykke til at finde diskreminanten? for derefter at finde skæringspunkerne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2017 af mathon

skæringspunkternes
førstekoordinater:

                \small x=\left\{\begin{matrix} 4-\sqrt{6}\\ 4+\sqrt{6} \end{matrix}\right.

Du bruger det lineære udtryk    \small y=-4x+3   til beregning af
 

skæringspunkternes
andenkoordinater:

                \small y=\left\{\begin{matrix} -4\left (4-\sqrt{6} \right )+3=-13+4\sqrt{6}\\-4\left ( 4+\sqrt{6} \right )+3=-13-4\sqrt{6} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.