Matematik

Monotoniforhold for potensfunktioner

07. juni 2017 af raindrops (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der tale om en potensfunktion hvis:

a = 0

a = 1

Hvis man opløfter noget i 0 vil det vel altid give 1, og dermed er det en lineær funktion, eller hvad?

Hvis man opløfter noget i 1, vil det give x-værdien. Dermed har man f(x)=b*x, men det kan man vel ikke kalde en lineær sammenhæng.

Håber på svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2017 af SuneChr

Den generelle forskrift for potensfunktionen er
f (x) = xa    a ∈ R     x > 0
så iflg. den er den også en potensfunktion for a = 0 ∨ a = 1.
Man må vel så tilføje, at for disse to værdier for a har vi specialtilfælde af potensfunktionen.


Svar #2
07. juni 2017 af raindrops (Slettet)

jeg troede at forskriften var f(x)=b*xa

Hvad mener du med a "mærkeligt e" ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2017 af SuneChr

Det er forskriften for potensudvikling, man har i # 2, men situationen er den samme.
a ∈ R      læs "a er et vilkårligt reelt tal".


Skriv et svar til: Monotoniforhold for potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.