Matematik

Moms regning

08. juni 2017 af Blithe - Niveau: 8. klasse

Hej. 

Når man lægger moms til et beløb, f.eks: 200 kr. Siger man så:

200*1,25

Når man skal regne prisen ud uden moms, siger man så:

200*(100%-25%)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2017 af mathon

Når man skal regne prisen ud uden moms
beregnes:
                     \frac{\left (200\; kr \right )}{1{,}25}=\left (200\; kr \right )\cdot 0{,}80


Svar #2
08. juni 2017 af Blithe

hvor kommer 0,80 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2017 af mathon

                    \small \frac{\left (200\; kr \right )}{1{,}25}=\left (200\; kr \right )\cdot \frac{1}{1{,}25}=\left (200\; kr \right )\cdot \frac{4}{5}=\left (200\; kr \right )\cdot \frac{8}{10}=\left (200\; kr \right )\cdot 0{,}80                 

i overensstemmelse 
med:
                    \small \left ( 200\; kr \right )\cdot \left ( 100\%-20\% \right )=\left ( 200\; kr \right )\cdot \left ( 80\% \right )=\left ( 200\; kr \right )\cdot \frac{80}{100}=\left ( 200\; kr \right )\cdot 0{,}80


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2017 af mathon

Dit selvvalgte eksempel er ikke "godt".
Bedre er:
                      Pris med moms:     \small \left ( 200\; kr \right )\cdot 1{,}25=250\; kr

                      Pris uden moms:    \small \left ( 250\; kr \right )\cdot 0{,}80=200\; kr


Skriv et svar til: Moms regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.