Matematik

lommeregner TI-89

07. august 2017 af sahmse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som ved hvordan man kan reducerer, eller gange ind i parentes, så man kan få denne ligning til at se pænere ud?

x^t * (b*a)^-t *(a-a*t)

på lommeregneren TI-89, kan man burge expand funktionen?

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2017 af mathon

Begynd med

           F6
              1:Clear a-z

Indtast derefter opgaven efterfulgt af expand(....)

Bemærk, at brøkerne kan komme på fælles brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2017 af mathon

manuelt:
                    \small \frac{x^t\cdot (a-a^t)}{(b\cdot a)^t}=\frac{ax^t(1-t)}{(a\cdot b)^t}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2017 af mathon

TI89'eren benytter
identiteten:
                       \small a^x=e^{x \cdot \ln(a)}


Skriv et svar til: lommeregner TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.