Matematik

AKUT SPG - sandsynlighedsteori

15. august 2017 af MissLADY1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.
Er der nogle der kan forklare mig, hvordan man finder frem til svarene i delopgave 2 og delopgave 3.

PS: Billede af opgaven er vedhæftet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

2) P(0 < Y < 3) = P(Y=1) + P(Y=2)
P(1<Y) = 1 - P(1 >= Y) = 1 - (P(Y=0) + P(Y=1))

3) Indsæt de mulige værdier for X i cos(pi X/2) og beregen et vægtet gennemsnit med sandsynlighederne for de forskellige værdier af X som vægte.

Uafhængihed giver:
V(X + 2Y) = V(X) + V(2Y)


Svar #2
15. august 2017 af MissLADY1 (Slettet)

Tak for det hurtige svar.
Hvis jeg lige må forstyrre dig yderligere til den første del af delopgave 4.

Jeg forstår ikke helt, hvordan man skal finde P(X*Y=0), fordi Y er jo defineret for uendelige mange tal og for x = 0, så vil produktet jo give nul for uendelig mange y'er. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

Nulreglen giver

P(X*Y=0) = P(X=0 eller Y=0)

Der gælder altid (søg evt. venn diagram i google)

P(X=0 eller Y=0) = P(X=0) + P(Y=0) - P(X=0 og Y=0)

Uafhængighed giver

P(X=0 og Y=0) = P(X=0)P(Y=0)


Skriv et svar til: AKUT SPG - sandsynlighedsteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.