Matematik

potensligning

24. august 2017 af martinier - Niveau: C-niveau

hejsa er igang med en aflevering i matematik hvor jeg har fået nedenstående ligning som jeg skal løse men problemet er bare jeg ikke ved hvordan jeg skal løse den. Hvordan løser jeg den?

x3-4x2=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2017 af mathon

           \small x^3-4x^2=0

           \small x^2\cdot \left (x-4 \right )=0


Svar #2
25. august 2017 af martinier

Forstår ikke lige hvad du mener. Førstår ikke hvordan du for 3 tallet der er opløftet væk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2017 af fosfor (Slettet)

x3 - 4x2 = 0
x x2 - 4x2 = 0           sæt x2 uden for parentes
x2 (x - 4) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2017 af Anders521

Hejsa,

Forstår ikke lige hvad du mener. Førstår ikke hvordan du for 3 tallet der er opløftet væk.

Bemærk at udtrykket til venstre kan omskrives til x^{2}\cdot x-4x^{2} . Derfor kan mathon tillade sig at skrive din ligning som vist i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2017 af mathon


Skriv et svar til: potensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.