Kemi

Natriumbenzoat

05. september 2017 af Stræbende - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke finde ud af følgende opgave:

Fremstilling af saft
Til hjemmesyltning anvendes en spiseskefuld (= 15mL) natriumbenzoatopløsning pr. liter færdig saft. Opløsningen, der anvendes, indeholder 80 g natriumbenzoat pr. liter (Find ud af, hvad natriumbenzoat er).

a. Beregn koncentrationen af natriumbenzoat i den anvendte natriumbenzoatopløsning. (Bemærk, at det er en opløsning af natriumbenzoat, der tilsættes!)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2017 af janhaa

C = (80 g/molamsse)/ 1 (M)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2017 af AngelOneOne

Hej,

Koncentrationen i stamopløsningen:

C=\frac{m_{Na-benzoat/L}}{Mw_{Na-benzoat g/mol}}=\frac{80}{144,11}=0,555

Det vil sige at der i stamopløsningen er 0,555 mol Na-benzoat. Denn fortynder du så (15 mL i 1 L) 66,67 gange. Dermed bliver koncentrationen af Na-benzoat i 1 L saft =

\frac{0,555}{66,67}=0,008

Der er dermed 0,008 mol/L Na-benzoat koncentration i saften, hvilket svarer til:

0,008\cdot 144,11=1,15 gram Na-benzoat i 1 liter saft.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Natriumbenzoat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.