Matematik

log⁡(2x+3)-log⁡(x)=1 ???HJÆLP

14. september 2017 af WinnieJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har fået til opgave at løse ligningen: log?(2x+3)-log?(x)=1

Min lærer har sagt jeg kan bruge dette: log(a)-log(b)=log(a/b)

Nogle som kan hjælpe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af mathon

                 \small \log(2x+3)-\log(x)=1\; \; \; \; x>0  

                 \small \log\left (\frac{2x+3}{x} \right )=1

                 \small \frac{2x+3}{x} =10

                 \small 2x+3 =10x

                 \small 3 =8x

                 \small x=\tfrac{3}{8}

                 

                  


Skriv et svar til: log⁡(2x+3)-log⁡(x)=1 ???HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.