Matematik

Hvor meget høj vandet når op i akvatariet i centimeter.

04. maj kl. 15:57 af Bepto20 - Niveau: 8. klasse
Hej, jeg har fundet ud af hvor mange liter vand, der kan være. (480liter) men hvordan finder jeg ud af hvor høj den når op?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj kl. 16:17 af MentorMath

Hej,

Du skal løse ligningen 160cm·60cm·h = 400·103(cm)(da 1L = 1000(cm)3) for h :))

160cm·60cm·h = 9600(cm)2·h = 400·103·(cm)3 ⇔

h = (400·103·(cm)3)/(9600(cm)2) = ((400·103)/(9600))cm ≈ ... (afrund til nærmeste hele tal) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj kl. 17:01 af ringstedLC

Brug:

\begin{align*} l\cdot b\cdot h &= R \\ \frac{l\cdot b\cdot h}{l\cdot b} &= \frac{R}{l\cdot b} \\ h &= \frac{R}{l\cdot b} \end{align*}

Da "liter" svarer til dmkan det være praktisk at omregne sidernes mål til dm:

\begin{align*} h &= \frac{400\,\textup{dm}^3}{16\,\textup{dm}\cdot 6\,\textup{dm}} \\ h &= ...\,\textup{dm}=...\,\textup{cm} \end{align*}


Svar #3
04. maj kl. 19:48 af Bepto20

@ringstedLC jeg har fået det til 4,17dm, som er 41,7cm, er svaret så 41,7cm?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj kl. 19:58 af ringstedLC

Næsten rigtigt. Svaret er: h = 4.166... dm ≈ 42 cm fordi du skal afrunde til heltal.


Svar #5
04. maj kl. 20:24 af Bepto20

@ringstedLC tak for hjælpen

Skriv et svar til: Hvor meget høj vandet når op i akvatariet i centimeter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.