Matematik

Hjælp til ugeaflevering

20. september 2017 af MiamajaS (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen. Jeg sidder her og kæmper med de sidste opgaver i ugeafleveringen. 

jeg har virkelig svært med opg. 7, 8, 11, 13 og 14. 

Takker mange gange

Vedhæftet fil: Eksamenssæt 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2017 af mathon

Opgave 7:

   a)
          Arealet af \small \Delta ABC=\tfrac{1}{2}\cdot 4\cdot 6

    b)
          Tegn linjen AD, hvor D er midtpunkt på BC.
           Beregn |AB| i den retvinklede \small \Delta ABD.


                                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2017 af janhaa

7. a) A=(4*6)/2 = 12

b) pytagoras: d=10

Omkrets= 10+6 = 16


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2017 af janhaa

8.

f ' (1)=2 + b = -1

b = -3

P=(1, 4)

f(1) = -2+c=4

c = 6

f(x) = x^2-3x+6


Svar #4
20. september 2017 af MiamajaS (Slettet)

tak, så havde jeg gjort det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2017 af janhaa

11.

Area = 0,5*7*6*sin(B) = 10

so: sin(B) = 0,476

< B = 28,4 o


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2017 af janhaa

V=\pi \int_a^b(f(x)-g(x))^2\,dx

13.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2017 af janhaa

14.

a)\\ A=0,5x*(1-x^2)=0,5(x-x^3)

|PQ|^2=x^2+(1-x^2)^2=x^4-x^2+1\\ \\ |PQ|=\sqrt{x^4-x^2+1}


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2017 af janhaa

14.b)

T'(x)=0,5(1-3x^2)=0\\ \\ x=\frac{1}{\sqrt{3}}\\ \\ T_{max}(\frac{1}{\sqrt{3}})=...


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2017 af mathon

Opgave 13

Skålvolumen
                            \small V_{sk\aa l}=\pi \int_{0{.}5}^{6{.}5}\left (g(x) \right )^2\, \mathrm{d}x

                            \small V_{ler}=\pi \int_{0}^{6{.}5}\left (f(x) \right )^2\, \mathrm{d}x-V_{sk\aa l}


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:7.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2017 af mathon

#6
          Betænk:
                              \small \left ( f(x)-g(x) \right )^2=\left (f(x) \right )^2+\left (g(x ) \right )^2-2f(x)g(x)

                              \small V_{ler}=\pi \int_{0}^{6{.}5}\left (f(x) \right )^2\mathrm{d}x-\pi \int_{0{.}5}^{6{.}5}\left (g(x) \right )^2\mathrm{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:8.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:11.png

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. september 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:13.png

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:14.png

Skriv et svar til: Hjælp til ugeaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.