Matematik

Approksimerende polynomiumer

26. september 2017 af Zaccie - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder fast i en opgave.

Jeg skal finde finde de approksimerende polynomiumer af:        f(x) = cosh(x2-x), x ∈ R   med udviklingspunktet x0 = 0      af grad 2 og 3.

Jeg har fundet at grad 2 er:      1+ 1/2*x2      (Hvilket er rigtigt)

Når jeg prøver at finde grad 3 ender jeg ud med ovenståede resultat igen. Så:

= cosh(0) + sinh(0)*(x-0) + 1/2cosh(0)*(x-0)2 + 1/6sinh(0)*(x-0)3

= 1 + 0 + 1/2*x2 + 0

=1 + 1/2*x2 

Lommeregneren siger at jeg burde få:    1 + 1/2*x- x3

Nogen der kan fortælle mig hvor min fejl er? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af fosfor (Slettet)

Taylorudviklingen om x=0 af grad 3 er
f(0) + f '(0)*(x-0) + 1/2f ''(0)*(x-0)2 + 1/6f '''(0)*(x-0)3

Den f ''' er
f '''(x)  =  (12 x - 6)*cosh(x - x2) + (1 - 6 x + 12 x2 - 8 x3)*sinh(x - x2)

Du har differentieret cosh(x), selvom f(x) = cosh(x2-x)


Svar #2
26. september 2017 af Zaccie

Det kan jeg godt se.

Mange tak!


Skriv et svar til: Approksimerende polynomiumer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.