Matematik

potensfunktion

30. september 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er to punkter

x1,y1 225,9000 og  x2, y2 625,15000

er det korrekt at når y = 10000 så er x = 277,78?

fordi at x =  (y/b)^1/a ?

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2017 af mathon

                         y2            x2
                      ------- = (------)  a
                        y1             x1
 

                        15            625
                      ------- = (------) ^ a
                         9            225

                         5            25
                      ------ = (------) ^ a
                         3            9

                         5            5
                      ------ = ( ----- ) ^ 2a
                         3            3

hvoraf:
                      2a = 1

                      a = 1/2  

samt:
                             y1           9000       9000
                     b = ------ = ---------- = --------- = 600
                           x10,5      2251/2          15

hvoraf:

                      y = 600·x0,5

                                           
y
                      x =  (  ----- ) ^ 2
                                600
                    
     

                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2017 af mathon

i anvendelse:

                                        10000
                      x =  (  ---------- ) ^ 2 =  2777/≈ 277,777...
                                  600    
      


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.