Matematik

eksponentiel eller linært

02. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilken model (lineær eller eksponentiel) beskriver bedst udviklingen i BNP pr. indbygger i Kina? I min argumentation skal der indga° overvejelser over R2 og grafer. 

jeg har lavet grafen og det ser bedst ud med eksponentiel men jeg ved ikke hvordan jeg skal argumentere for det eller hvad R2 betyder


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af SuneChr

Den eksponentielle regression på tallene er rigtig god.
R2 ligger i det acceptable interval
0,95 < R2 = 0,9982 < 1
Forskriften
y = 178,5·e0,0843x
kan omskrives, hvis man vil undgå e
y = 178,5·(e0,0843)x
y = 178,5·1,087955x
Da ser man, at vækstraten er 8,7955% pr. år i den 28-årige periode regressionen er beregnet på.


Svar #2
02. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

mange tak, skøn besvarelse!
Men hvilken betydning har R^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2017 af SuneChr

R2 er en statistisk størrelse, som siger noget om, hvor godt punkterne ligger i forhold til kurven.
R2 > 0,95 er en god rettesnor for en tilfredsstillende kurve.
Statistikere vil nok sige, at der er mange andre forhold at tage hensyn til, men i skoleopgaver er det her OK.


Skriv et svar til: eksponentiel eller linært

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.