Matematik

Phytagoras

02. oktober 2017 af louisesk9 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Den lyder sådan her: 

I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider. Siden AB er 2 enheder længere end BC. 

a) Bestem a, således at vinkel C = 90°

Jeg tænker selv, at jeg skal sige: 

a2 = c2-b2 = 

|CB|2 = |AB|2-|AC|2 =

X2 = (x+2)2 - X

Men hvad så nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af peter lind

Foretag kvadreringen af (x+2)2 og løs 2. gradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2017 af StoreNord

fyyyy tagoras


Skriv et svar til: Phytagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.