Fysik

Kinematik

03. oktober 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Et tog accelererer fra stilstand med accelerationen 0,5 m/s2.

Find hastigheden efter 400 m kørsel


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du kan bruge s=½at2 til at finde køretiden og derefter v=at til at finde hastigheden.

Du kan også benytte, at as=½v2.


Svar #2
03. oktober 2017 af Kristensenalex

Hvordan finder jeg (a)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2017 af mathon

         v = √(2 · a · s) = √(2 · (0,5 m/s2) · (400 m))= 20 m/s = 72 km/h


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.