Bioteknologi

omregning af 250U/ul til 300 U/ml

09. oktober 2017 af 282726 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Vi skal bruge et enzym som kommer i stock på 250U/ul og vi skal tilsætte 300 U/ml til 7 ml

Jeg benytter ligningen c1v1=c2v2 og får

300U/ml*7000 / 250 = 8,4 ml, men jeg synes det er lidt meget. Nogen der kan se om jeg regner noget forkert?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2017 af mathon

Er U = unit u?


Svar #2
09. oktober 2017 af 282726 (Slettet)

ja det er det


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2017 af Ecc0 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2017 af mathon

                  \small 250\; \tfrac{u}{\mu L}=250\; \tfrac{U}{10^{-3} mL}=2{.}5\cdot 10^5\; \tfrac{U}{mL}

                 \small V\cdot \tfrac{2{.}5\cdot 10^5\; U}{mL}=300\; U

                  \small V=\frac{300\; U}{ \tfrac{2{.}5\cdot 10^5\; U}{mL}}=0{.}0012\; mL=1{.}2\;\mu L

                   \small 1{.}2\;\mu L\; stock fortyndes til 1 mL dvs tilsættes \small 0{.}9988\; mL fortyndingsmiddel.                                    


Skriv et svar til: omregning af 250U/ul til 300 U/ml

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.