Matematik

Brøkdel

11. oktober 2017 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En familie består af far, mor og 5 søskende

3 brødre og 2 piger. Faren er gået bort ved døden.

i banken havde han 3,6 millioner. 3 biler til 4 millioner.

Et hus til 5 millioner. et sommerhus til 5 millioner. en yacht til 750.000kr

Drengene og moren får resten

Pigerne får en 1/3 af pengene

Hvor stor en brøkdel får en hver familiemedlem
Hvormange penge får hver en fra familiemedlemmet


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2017 af mathon

sum til deling:
                            \small 18{.}35\text{ mio. kr}

\small \text{pigerne f\aa r:}       \small \text{pigerne f\aa r: }\tfrac{1}{3}\cdot \left ( 18{.}35\text{ mio. kr} \right )=6\, 116\; 666{.}67\; \textup{kr}

\small \text{pigerne f\aa r hver}\; \tfrac{1}{3}:2=\tfrac{1}{6}

\small \text{drengene og mor f\aa r hver}\; \tfrac{2}{3}:4=\tfrac{1}{6}                                   


Skriv et svar til: Brøkdel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.