Matematik

HJÆLP

11. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

I løbet af et år  er saldoen på bankkonto steget fra 750 til 768,75 hvad er rente og rentefoden?

det har jeg regnet ud. 

Det er 

Rente : 18,75

Rentefoden : 2,50 %

Så er mit spørgsmål

Hvor mange % stiger renten hvis den siger med 1 procentpoint?

gerne udregning så jeg forstår det! :-)

Også dettte spørgesmål os.

Hvis renten på din bankonto stiger, vil du så foretrække en stigning på 1 procentpoint eller på 1%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2017 af StoreNord

Hvis renten stiger med eet procent-point stiger den til 3.5 %.

Hvis renten stiger med een procent blir 2.5 ganget med 1.01. Så blir den kun 2.525 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2017 af mathon

Rente = 18.75 kr

         \small 768{.}75=750\cdot (1+r)

        \small \frac{768{.}75}{750}= (1+r)

        \small 1+r=1{.}025

        \small r=p\cdot 10^{-2}=0{.}025

                \small p=2{.}5


        \small \frac{768{.}75\cdot 0{.}035-18{.}75}{18{.}75}\cdot 100\%=43{.}5\%


Svar #3
11. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#2

Rente = 18.75 kr

         \small 768{.}75=750\cdot (1+r)

        \small \frac{768{.}75}{750}= (1+r)

        \small 1+r=1{.}025

        \small r=p\cdot 10^{-2}=0{.}025

                \small p=2{.}5


        \small \frac{768{.}75\cdot 0{.}035-18{.}75}{18{.}75}\cdot 100\%=43{.}5\%

Er det på dette svar 

Hvor mange % stiger renten hvis den siger med 1 procentpoint?


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.