Dansk

Jordanfloden

12. oktober 2017 af sarahii28 - Niveau: B-niveau

https://www.b.dk/verden/kampen-om-mellemoestens-dyrebare-draaber

Konflikten: 

Vandet fra Jordan-floden er også et af de såkaldte »kernespørgsmål« i fredsprocessen mellem Israel og Det Palæstinensiske Selvstyre og måske endnu mere mellem Israel og Syrien.

Et kig på kortet viser, at fuld tilbagelevering af de besatte Golanhøjder til Syrien vil give syrisk adgang til en stor del af søbredden til Geneserat Sø, der leverer mindst 30 procent af al drikkevand til Israel og sender vand videre ad Jordan-floden.

Strid om kontrollen med vandtilstrømningen fra Jordan-floden regnes for en af de afgørende faktorer, som ledte til seksdageskrigen i 1967 mellem Israel og de arabiske nabolande. Iagttagere af Mellemøstkonflikten ser fortsat israelsk mistillid til Syriens hensigter omkring Geneserats vandressourcer som en afgørende forhindring for en tilbagelevering af Golan og en fredsaftale mellem de to lande.

Israel vil være meget forsigtig med at lave en aftale med Syrien. De har stjålet vand fra Libanon, og vi har ikke lyst til, at de kan stjæle vand fra Geneserat Sø.

Har i nogle bud på hvordan man kan løse konflikten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2017 af PeRsEuSs

Der findes som sådan ikke en "final solution" pga. klimaet medfører til at problemet bliver værre med årene, som du nu også kan se i dag at vi har den store immigration fra Mellemøsten og Afrika. Det skal besluttes fredagtigt og med en grundlængende struktur for hvor meget hvert land får så der ikke er uenighed i fremtiden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2017 af PeRsEuSs

Men det er bare mit bud, du skal jo kun lade dig blive inspireret og det kan være det vækker nogen tanker i dig så du bare flydende kan skrive. 


Skriv et svar til: Jordanfloden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.