Matematik

Matematikaflevering, HJÆLP

16. oktober 2017 af JT1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

I Vestgrønland har man målt den årlige middeltemperatur på forskellige breddegrader.

Nordlige breddegrad:            62     64   70     73     78
Årlige middeltemperatur i C: 1,0  -1,6  -4,2  -7,2  -11,4

I en matematisk model kan sammenhængen mellem den årlige middeltemperatur og breddegraden beskrives ved
f(x)=a*x+b
hvor f(x) er den årlige middeltemperatur i Vestgrønland (målt i °C), og x er den nordlige breddegrad. 

a) Benyt tabellens data til at bestemme a og b. 

b) Giv en fortolkning af konstanten a, og benyt modellen til at bestemme den årlige middeltemperatur i Vestgrønland, når den nordlige breddegrad er 66 grader. 

c) Benyt modellen til at bestemme den nordlige breddegrad, hvor den årlige middeltemperatur i Vestgrønland er -100 C .

Jeg har lavet a, men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal skrive b ind i geogebra eller regne opgaven ud i hånden. Jeg har siddet og prøvet i lang tid nu.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2017 af Mathias7878

b) Indsæt x=66 ind i f(x)

konstanten a fortæller noget om, hvor meget temperaturen falder, når du bevæger dig x antal nordlige breddegrader

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2017 af Mathias7878

c) Løs ligningen -100=f(x)

- - -

 

 


Svar #3
16. oktober 2017 af JT1 (Slettet)

Det har jeg desværre prøvet, men så står der ukendt komando


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2017 af Mathias7878

Så må du vente til, der kommer nogen, som er skarpe til Geogebra, fordi jeg ved ikke, hvordan man gør det!

Ellers kan du jo altid lave resten af opgaverne i hånden :)

- - -

 

 


Svar #5
16. oktober 2017 af JT1 (Slettet)

tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2017 af StoreNord

Hvad er din a og b?


Svar #7
16. oktober 2017 af JT1 (Slettet)

a er -0,73 og b er 46,1


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2017 af StoreNord

Skriv funktionen i Input-feltet forneden.

Skærmbillede fra 2017-10-16 19-41-28.png


Svar #9
16. oktober 2017 af JT1 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Matematikaflevering, HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.