Matematik

Find forskrift

17. oktober 2017 af Emmaroelann (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Hvordan finder jeg forskriften for funktionen?

y = ax + b

(Data i vedhæftet fil)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2017 af mathon

                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2017 af Mathias7878

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} = \frac{32677-27605}{7-0} = \frac{5072}{7} = 724.57

b = y_1-ax_1 = 27605-724.57*0 = 27605-0 = 27605

Dvs

y = 724.57x+27605

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2017 af mathon

                      \small \left ( x_1,y_1 \right )=\left ( 0;27.605 \right )               \small \left ( x_2,y_2 \right )=\left ( 7;32.677 \right )

beregning af \small a\! :

                              \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}
"beregning" af \small \small b\! :

                              \small b=y_1-a\cdot x_1                       


Svar #4
17. oktober 2017 af Emmaroelann (Slettet)

Tak til jer begge :-)!


Skriv et svar til: Find forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.