Kemi

Redoxtitrering

23. oktober 2017 af simo901r (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vil lige starte med at gøre opmærksom på, at jeg er elendig til kemi... Jeg kan simpelthen ikke løse denne opgave, selvom jeg har fået hjælp og set andre oplslag med samme opgave.

Til mange redoxtitreringer benyttes en 0,02M KMnO4 opløsning. En sådan opløsning er imidlertid ikke stabil i længere tid, og man må derfor indstille den med jævne mellemrum. Indstillingen foregår ved titrering på følgende måde:
Der afvejes en mængde natriumoxalat, Na2C2O4, som herefter opløses i fortyndet svovlsyre og titreres med 0,02M KMnO4  opløsningen.
Ved en given indstilling blev der afvejet 0,189 g Na2C2O4,.
Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver svagt rødviolet, og på buretten aflæses et forbrug på 26,3 mL.
MnO-4 (aq)+ C2O2-4 (aq) → Mn2+ (aq) + CO2 (g)

 

1. Afstem reaktionsskemaet.
2. Beregn den aktuelle koncentration af MnO4- i KMnO4  opløsningen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2017 af mathon

           \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 2\, Mn{O_4}^-\;_{\textit{(aq)}}\; +\; 5\, C_2{O_4}^{2-}\;_{\textit{(aq)}}\; +\; 16\, H^+\;_{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 2\, Mn{^{ 2+}}\;_{\textit{(aq)}}\; +\; 10\, CO_2\;_{\textit{(g)}}\; +\; 8\, H_2O\;_{\textit{(l)}}


Svar #2
23. oktober 2017 af simo901r (Slettet)

#1

Pyha, det var også det jeg havde fået den til.

Hvad med 2.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2017 af janhaa

#2

#1

Pyha, det var også det jeg havde fået den til.

Hvad med 2.?

hvorfor skreiv du ikke d?


Svar #4
23. oktober 2017 af simo901r (Slettet)

#3

Fordi jeg fik en åbenbaring efter jeg havde skrevet oplægget og fik den afstemt. Og så skrev mathon samme svar og det var det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2017 af mathon

                                 \small n_{Na_2C_2O_4}=\frac{0{.}189\;g}{133{.}998\; \tfrac{g}{mol}}=0{.}00141\;mol

reaktionsforhold:

                               \small Na_2C_2O_4:KMnO_4=5:2=2{.}5:1

stofmængde
af titranden:
                               \small n_{KMnO_4}=\left ( 0{.}0263\;L \right )\cdot \left ( 0{.}02\;M \right )
hvoraf:
                               \small n_{Na_2C_2O_4}=2{.}5\cdot \left ( 0{.}0263\;L \right )\cdot \left ( 0{.}02\;\tfrac{mol}{L} \right )=0{.}00132\; mol

rest af \small Na_2C_2O_4:
                               \small {n_{Na_2C_2O_4}}_{\; rest}=\left (0{.}00141-0{.}00132 \right )\; mol=0{.}00009\; mol

                               \small \left [Mn{O_4}^- \right ]=\frac{0{.}00009\; mol}{0{.}0263\;L}=0{.}0034\;M
                               
                               


Skriv et svar til: Redoxtitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.