Fysik

Nyttevirkning

03. november 2017 af JensPetersen12345 - Niveau: C-niveau

Jeg har store problemer med følgende opgave.

Øvelse 1.2: Sudstrupværket

Strudstrupværket oplyser følgende tekniske date:

Kulforbrug ved fuldlast: 256 ton/time

Max. elproduktion u. fjernvarme: 700 MW

Max. ydeevne fjernvarme: 910 MW

samtidig med max. ellast: 500 MW

De sidste to tal betyder, at værket samtidigt kan levere 910 MW som fjernvarme og 500 MW som elektrisk energi.

a. Hvor stor er den tilførte energi pr. time, når de anvendte kul har brændværdien 23,3 MJ/kg?

b. Hvor stor er den tilførte effekt i MW?

c. Hvad er værkets nyttevirkning, når det udelukkende leverer elektrisk energi?

d. Hvor stor kan nyttevirkningen blive, når der leveres både fjernvarme og elektrisk energi?

Har udregnet a til: 5.964.800 MJ/time og har udregnet b til: 16.600 MW - er dog ikke helt sikkert på det er korrekt.

Jeg har store problemer med at lave opgave c.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

a.  23,3 MJ/kg * 256 *103 kg/time = 5,96*106 MJ/time

b. 5,96*106 MJ/time = 5,96*106/60 MJ/minut = 5,96*106/(60*60) MJ/s = 1,66*103 MW

c. ηel = 700MW/1,66*103MW = 0,422

d. ηel+varme = (910MW+500MW)/1,66*103MW = 0,851


Svar #2
03. november 2017 af JensPetersen12345

Tak!


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.