Matematik

Differentialregning/Tretrinsloven

05. november 2017 af Sanchezthemexican (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har haft nogle problemer med at beregne de her opgaver med tretrinsloven 

jeg ender altid med at for det forkete resultalt 

1.f(x)=6x^2+x når x=1

2.f(x)=4x^2 når x=2

3.f(x)=-x^2+3x-2 når x=-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af StoreNord

1. f(1)=6·1^2+1 = 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2017 af peter lind

Hvad har du gjort. Funktion 2. er nemmest så start med den


Svar #3
05. november 2017 af Sanchezthemexican (Slettet)

 Dette er udregingen til den sidste opgave https://imgur.com/a/9xWSl 

jeg bruger denne lov/regel 

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tretrinsreglen


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2017 af peter lind

Det er jo helt forkert. Du har misforstået opgaven.  i 2 skal du for eks. beregne  (4*(x+h)2-4x2)/h og derefter lade h->0


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af Anders521

Hejsa,

#3 hvis du har fulgt tretrinsreglen nøje efter, vil du bemærke at  du har sprunget trin 1 og 2 over. Desuden er udregningen af funktionstilvæksten desværre forkert. Prøv også at se linket

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/funktionstilvakst


Skriv et svar til: Differentialregning/Tretrinsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.