Kemi

Ligevægte

08. november 2017 af Cooljoan (Slettet) - Niveau: B-niveau

• 15. Vi har 100,00 L tør atmosfærisk luft ved 15 °C og 1,000 bar. Tør atmosfærisk luft indeholder 78,08 volumen% dinitrogen og 20,95 volumen% dioxygen (samt lidt argon og carbondioxid m.m.). Den betragtede luftmængdes indhold af dinitrogen og dioxygen svarer altså til 78,08 L rent dinitrogen og 20,95 L rent dioxygen ved 15 °C og 1,000 bar.

o a. Beregn stofmængderne af N2 og O2.

efter udregning har jeg fået 

n(N2)=3,26mol 

n(O2)= 0,875mol

 b. Brug idealgasloven til at beregne de to gassers partialtryk i blandingen.

 c. Hvordan kan man nemt beregne partialtrykkene, når man kender indholdet af gasserne i volumen%?

hvordan griber jeg b og c an


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2017 af janhaa

pV = nRT

p = nRT/V


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2017 af janhaa

dvs 78,1 liter N2(g)

og 21,0 ltr O2(g)


Svar #3
08. november 2017 af Cooljoan (Slettet)

er vi ikke enige om at det er

p(N2)=3,26*0,0831*288/78,08=0,999243443

p(O2)=0,875*0,0831*288/78,08=0,26820


Svar #4
08. november 2017 af Cooljoan (Slettet)

hvad med c


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2017 af janhaa

#3

er vi ikke enige om at det er

p(N2)=3,26*0,0831*288/78,08=0,999243443

p(O2)=0,875*0,0831*288/78,08=0,26820

p: atm (bar)

R: 0,0821

T: kelvin

V: liter

så 

p(N2) = 0,987 atm


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2017 af janhaa

c)

STP?

Vm = V/n

ellers er jo volum % oppgitt:

Så jeg synes spm er litt rart/spesielt.


Svar #7
08. november 2017 af Cooljoan (Slettet)

100m=3,26/100


Skriv et svar til: Ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.