Kemi

Hjælp

11. november 2017 af Cooljoan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Regnvand opsamles, og dets pH måles til 5,6.

Beregn [H3O+] og [OH-].

Hvordan gribes den an


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2017 af tyskeren11 (Slettet)

pH=-log[H_3O^+]\Leftrightarrow[H_3O^+]=10^{-pH}

Du får oplyst, at pH=5,6, så du kan indsætte det i formlen:

[H_3O^+]=10^{-5,6}=0,000002512M= {\color{Red} 2,51\cdot 10^{-6}}

Det vil altså sige, at den aktuelle koncentration af oxonium er 0.00251mM.

Prøv så selv at udregne den aktuelle koncentration af hydroxid  [OH^-] :-).


Svar #2
11. november 2017 af Cooljoan (Slettet)

hvorfor er mit facitliste 2,5*10^-6


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2017 af tyskeren11 (Slettet)

2,5\cdot 10^{-6}=0,0000025

Det er det samme kan du se, men man gøre tallet mere overskueligt ved at gøre det som facitlisten siger. Det gør skam ikke noget, at man får en decimal mere med. :-)


Svar #4
11. november 2017 af Cooljoan (Slettet)

men hvordan kommer jeg frem til det skal jeg dividere


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2017 af Mathias7878

\small 10^{-6} = 0.00001

og dermed

\small 2.5 * 0.000001 = 0.0000025

- - -

 

 


Svar #6
11. november 2017 af Cooljoan (Slettet)

[OH-] har aktså en ph værdi på 14 eller hvordan skal jeg gribe den an


Svar #7
11. november 2017 af Cooljoan (Slettet)

hvilken formel bruger jeg til oh-


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2017 af janhaa

#7

hvilken formel bruger jeg til oh-

[OH^-] = Kw/[H^+] 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2017 af tyskeren11 (Slettet)

#7

hvilken formel bruger jeg til oh-

Det er nok lettest at gå direkte via. vands ionprodukt, der er givet ved følgende formel:

K_v=[H_3O^+]\cdot [OH^-], hvor K_v=1,01\cdot 10^{-14}M^2.

Du opskriver ovenstående formel igen, men isolerer [OH^-], da det er værdien for denne du ønsker at finde:

K_v=[H_3O^+]\cdot [OH^-]\Leftrightarrow [OH^-]=\frac{K_v}{[H_3O^+]}

Du kan nu indsætte de kendte værdier ind i formlen:

[OH^-]=\frac{1,01\cdot 10^{-14}M^2}{2,5\cdot 10^{-6}M}=0,000000004M={\color{Red} 4,0\cdot 10^{-9}M}

Det vil altså sige, at den aktuelle koncentration af hydroxid er [OH^-]=4,0\cdot 10^{-9}M.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.