Matematik

differentialligninger

11. november 2017 af Margna222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal angiv samtlige løsninger til hver af følgende differentialligninger: e) 2y' - 9y= 0 

Ved at anvende sætning 11 som jeg har vedhæftet

Hvordan gør jeg det? 

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: RenderedImage.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2017 af fosfor (Slettet)

2y' - 9y= 0 
2y' = 9y
y' = 4.5y 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2017 af MatHFlærer

Et forslag vil være, at du deler med 2 først. Så får du 

\frac{2y'}{2}-\frac{9}{2}y=\frac{0}{2}\Leftrightarrow y'-\frac{9}{2}y=0\Leftrightarrow y'=\frac{9}{2}y

Her er tallet 

k=\frac{9}{2}

Kan du komme videre? 

y=c\cdot e^{k\cdot x}


Svar #3
11. november 2017 af Margna222 (Slettet)

Er det så bare y(t)=c*e^9/2*t ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2017 af Mathias7878

Ja :)

- - -

 

 


Svar #5
11. november 2017 af Margna222 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2017 af Mathias7878

Husk dog en parentes rundt om 9/2 og t ellers kan man tro, at der står

\small y(t)=c*e^{\frac{9}{2}}*t

- - -

 

 


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.