Mediefag

Forklaring til en opgave

19. november 2017 af PeRsEuSs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som kunne være behjælpelig med at forklare nedenstående opgaver. Det her er en opgave uden hjælpemidler, men synes ikke jeg kan finde noget som kunne give mig et hint i formelsamlingen. 

To linjer er givet ved ligningerne: 2y - 4x = 8 og y = a x - 1, hvor a er en konstant.

a) Bestem a således, at linjerne bliver ortogonale.

b) Bestem, for skæringspunktet mellem de to linjer


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2017 af Mathias7878

a) At to linjer er ortogonale kræver, at produktet af deres hældning er lig -1.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2017 af Mathias7878

b) Når du har fundet a, burde du kunne sætte de to ligningerne lig hinanden og løse mht. til x

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2017 af Mathias7878

Note:

Den første ligning kan omskrives til en lineær funktion ved at dividere med 2 på begge sider samt ved at lægge 4x til på begge sider, dvs

\small 2y-4x = 8

kan omskrives til

\small y = 2x+4

- - -

 

 


Svar #4
20. november 2017 af PeRsEuSs (Slettet)

Tak for forklaringen og hjælpen :)


Skriv et svar til: Forklaring til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.