Kemi

syre-base ph-skalaen/stofmængdekoncentration

20. november 2017 af xXrayx (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvorfor er der grænser for hvor lav en ph-værdi kan blive? 

f.eks: hvorfor kan man ikke lave en opløsning med ph-værdi på -2?

også hvorfor kan den ikke blive højere end 14 ville også være dejligt at vide


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2017 af janhaa

100 M HCl => pH = -2

100 M KOH => pH = 16

går helt OK


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2017 af Prionia (Slettet)

#1

100 M HCl => pH = -2

100 M KOH => pH = 16

går helt OK

              Hej janhaa, 100 M HCL svarer til, at du har mere end 3.6 kg HCL i en liter opløsning.

              


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2017 af janhaa

#2
#1

100 M HCl => pH = -2

100 M KOH => pH = 16

går helt OK

              Hej janhaa 100 M HCL svarer til at du har mere end 3.6 kg HCL i en liter opløsning

OK,

10 M HCl => pH = -1

endel supersyrer (norsk) har pH < 1

superacid: 
CF3SO3H, HSO3F, 

and
Fluoroantimonic acid, H2FSbF6,

is 1016 times stronger than 100 % H2SO4

etc
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2017 af mathon

ved 25°C:

I vandig opløsning kan pH ikke blive mindre end -1,74 eller større end 15,74.

Hvis du i 1 liter vand forestiller dig alle vandmolekyler omdannet til \small H_3O^+
har du:
                    \small n_{H_3O^+}=\frac{1000\; g}{18{.}015\;\tfrac{g}{mol}}=55{.}5\;mol
                    \small [H_3O^+]=\tfrac{55{.}5\;mol}{1\;L}=55{.}5\;M

                    \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( 55{.}5 \right )=-1{.}74

Hvis du i 1 liter vand forestiller dig alle vandmolekyler omdannet til \small OH^-
har du:
                    \small n_{OH^-}=\frac{1000\; g}{18{.}015\;\tfrac{g}{mol}}=55{.}5\;mol
                    \small [OH^-]=\tfrac{55{.}5\;mol}{1\;L}=55{.}5\;M  

                    \small \small pH=14+\log\left ([OH^-]/M \right )=14+\log(55{.}5)=15{.}74              

                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2017 af mathon

Stærke syrers Ka-værdier findes ved at lade dem reagere med mindre stærke syrer, som tvinges til at reagere som base. Det er på det grundlag muligt at opstille relative Ka-værdier i andre medier end demivand.

Tilsvarende for stærke baser, som tvinger mindre stærke baser til at reagere som syre.


Skriv et svar til: syre-base ph-skalaen/stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.